Cròniques 7/10/2023

Cap de setmana de contrastos: jornada gairebé perfecta per a la branca masculina del club i, en canvi, més aviat negativa per a les noies olotines. Anem a pams i us ho expliquem tot plegat. Comencem, doncs, per les bones notícies, i és que tots els equips masculins del club van guanyar, amb l’única excepció del sènior B, que va caure en un partit molt igualat.

El sènior masculí A va sumar dissabte a la Jordi Mora la seva tercera victòria consecutiva, en aquest cas vencent el Girona per un clar 3-1. Els dos equips ja s’havien enfrontat en la pretemporada amb victòria visitant, però aquesta vegada els olotins no es van deixar sorprendre. Primer set guanyat amb solvència per 25-21, amb canvis respecte a l’equip que havia sortit d’inici en els altres enfrontaments. En el segon set, amb alguns retocs però sense revolucionar els sis jugadors en pista, va ser molt més igualat. Es va arribar als moments decisius amb empat a 24 però els gironins se’l van endur amb dos punts consecutius.

El tercer set era decisiu per amarrar no només la victòria sinó també els tres punts, i l’Olot va fer encara algun retoc més. Es va haver de lluitar i madurar, però la igualtat es va trencar cap al final fins a clavar el resultat del primer set (25-21). La feina més difícil estava feta, però calia rematar-la: i el quart parcial no va començar gens bé: 7 a 11 per als visitants. Però en aquest moment, un parcial espectacular de 10 a 0 per als locals va capgirar la truita i va situar l’11-17 al marcador. Semblava fet, però hi va haver massa errors en aquest tram i els gironins van igualar el matx a 21. I aquí sí, quatre punts consecutius olotins van tancar, per fi, un partit que es va haver de suar de valent.

D’aquesta manera, després de tres jornades i tres victòries, només els supera a la classificació el Reus, amb un impecable balanç de nou sets a favor i cap en contra en tres partits. La jornada vinent, nova prova de foc, a la pista de la Blume, un equip que només ha perdut un partit, precisament amb el Reus.

El sènior B va jugar per segona jornada consecutiva a fora, sense poder sumar la primera victòria, però sí que va obtenir el primer puntet, ja que va caure per 3-2 contra el Monjos. Amb baixes que van fer que calgués reestructurar la recepció visitant, els dos primers sets no van tenir història: van caure clarament per als del Penedès, en una dinàmica que semblava portar directament al 3-0.

Però els olotins, en lloc d’enfonsar-se com es podia esperar, van començar a trenar bones jugades, a millorar la recepció i a ser contundents en atac, i no només van competir sinó que van vèncer en els dos següents sets de manera clara (20-25 i 16-25). En el desempat, malgrat arribar amb la màxima igualtat al canvi de camp (8-7), no hi va haver res a fer i els errors no forçats van fer que s’acabés amb un clar 15-10. Caldrà esperar per veure els Peixets viure la primera victòria.

En categories inferiors, com hem dit: notícies immillorables. Segona victòria del juvenil, també per 0-3 contra el Lloret, i continua la bona dinàmica. El cadet, també fora de casa, va calcar el resultat a Figueres i suma, d’aquesta manera, la primera victòria de la temporada. I, per acabar, també sumen la segona victòria consecutiva els nostres infantils, que van derrotar a domicili el Sant Cugat en un partit també força còmode (1-3).

Pel que fa als nostres equips femenins, les notícies no han estat, ni molt menys, tan positives. Aquesta setmana les nostres sèniors debutaven a fora a la pista d’un dur rival: el Terrassa. Perdre podia entrar en els plans, contra un equip que ja fa uns anys que està junt, i que la temporada passada es va quedar a les portes de l’ascens a primera. El que no entrava en els plans va ser el joc olotí ofert en el primer set: un equip insegur en les recepcions, i tou en defensa, no va ser rival per a les egarenques.

Lluny, però, d’ensorrar-se, les nostres van canviar la cara al partit. Una millor recepció i actitud defensiva van igualar el segon i el tercer set. Només la falta de convicció en els últims moments van fer decaure els dos darrers parcials del costat local. Es pot fer més d’una lectura del partit. Però potser la més important és que si se sap enfrontar la superioritat rival com a un grup unit, aquesta superioritat es pot igualar. Segur que el procés d’un equip tan jove que només ha fet que començar ens portarà cap aquí.

El juvenil A i el cadet A es van desplaçar a la difícil pista del Barça, i en van tornar amb dos resultats calcats (3-0). Això sí, millors sensacions per a les juvenils, que van millorar el joc de la primera jornada i, en canvi, no tan bones per a les cadets, un equip molt acostumat a guanyar i que, enguany, davant de rivals forts, haurà d’aprendre a patir i a superar-se.

El juvenil B i el cadet B van tornar a la capital de l’Alt Empordà, aquesta vegada per jugar contra el Figueres Blau. Les juvenils van obtenir la primera victòria (1-3), mentre que les cadets hauran d’esperar, ja que van tornar a caure pel mateix resultat (3-0). Cal tenir en compte que tots dos equips han fet un salt molt gran respecte a la temporada passada, en què van començar la temporada jugant competició escolar. Finalment, el cadet C va disputar a casa el partit més emocionant de la jornada. Va ser un estira-i-arronsa entre les locals i el Girona C. Cinc sets apassionants que van acabar, per mala sort, amb un disputadíssim cinquè set que no van poder guanyar (17-19)

I els equips infantils, que jugaven a fora, van caure tots tres de manera prou clara. L’infantil Greda, que s’estrenava després de no haver pogut jugar la primera jornada, va perdre a Bordils per 3-1; l’infantil Lava va encaixar un 3-0 contra el Joves Caldes; i, finalment, l’infantil Cràter també haurà d’esperar per obtenir la primera victòria, ja que va perdre 3-1 contra el Girona.

La setmana que ve, coincidint amb el pont, només jugarà el primer equip masculí. Esperem poder explicar-vos una nova victòria!

Consulta aquí tots els calendaris, resultats i classificacions dels nostres equips federats:

Sènior masculí A / Primera catalana (Grup B)
Sènior masculí B / Segona catalana (Grup B)