Cròniques 30/9/2023

Això ja va de debò! La gran majoria d’equips del club van debutar aquesta setmana i, per fi, van poder apaivagar les ànsies de competició.

El sènior masculí A era l’ únic equip que ja havia jugat, i en la segona jornada va vèncer per 2-3 a la pista de la Torre de Claramunt. Va ser una victòria patida, en què van anar per darrere en el marcador durant tot el partit.

Els locals es van avançar dues vegades en el marcador (1-0 i 2-1), amb massa errors no forçats per un equip que aspira a ser a la part alta de primera. El partit feia pujada i van ser jugadors amb menys protagonisme els que, en el quart set, van fer que el partit pogués arribar al desempat: actitud positiva i dinàmica capgirada.

Malgrat això, el tie-break tampoc no va començar bé. Els de l’Anoia es van escapar i es va arribar al canvi de pista amb un 8-4. Però l’experiència olotina es va fer valdre i, a poc a poc, la diferència es va eixugar fins que, en els moments decisius, l’Olot va estar més encertat i va acabar guanyant per 13-15 i obtenint la segona victòria de la temporada.

El debut del sènior femení també va ser amb victòria, en aquest cas a casa i contra un rival pròxim com el Bordils. Les joves olotines van vèncer el primer set amb força comoditat (25-20), però en el segon res no va funcionar i les gironines van escombrar-les ràpidament amb un 13-25.

Calia reaccionar ràpidament si es volia capgirar la dinàmica, i el tercer set va ser d’allò més igualat. Amb errors per les dues bandes, es va arribar al 23-23 i, en el moment decisiu, els dos últims punts van donar el set a l’Olot. Les locals s’ho van creure, es van veure vencedores i ja no van donar opcions a les rivals, fins que es van endur el set per 25-15. Primer partit i primera victòria per a un equip amb ambició que segur que ens donarà moltes més alegries!

Els que no van començar tan bé van ser els jugadors de l’equip B. Contra el Parc Farners, un dels equips forts del grup, dos parcials molt contundents en l’inici dels dos primers sets van fer que no hi hagués res a fer pel que fa al resultat. El joc millorava a poc a poc, però sense possibilitats de competir. En el tercer set, en canvi, l’inici va ser ben diferent: igualat, competint frec a frec i encadenant bones jugades en atac i en defensa que van permetre als visitants no marxar mai del partit. Es va arribar a un final igualat, i errors puntuals van deixar, finalment, un 3-0 al marcador (25-23 en l’últim set). No és el millor inici, però cal tenir en compte que és un equip amb fins a set jugadors nous respecte a l’any passat, i caldrà que es vagin coneixent.

Pel que fa a les categories inferiors, en noies, el juvenil i el cadet femení A van jugar, amb sort diversa, contra el Sant Fruitós. Les cadets, que mantenen el bloc que va ser campió de Catalunya infantil l’any passat a segona, van resoldre amb molt bon joc el seu compromís per 3-0; en canvi, les juvenils, van anar de més a menys. En el primer set van competir pràcticament fins al final, però el resultat no va deixar lloc a dubtes (20-25). A partir d’aquí, poca cosa a fer, i dos sets més en contra sense gaires possibilitats d’entrar en el partit.

El juvenil i el cadet B, que estrenen categoria i competiran junts enguany, no van començar amb gaire encert. Cal adaptar-se a la categoria, al nou sistema de joc i tenir en compte que fa menys d’un any només competien en campionats escolars. A poc a poc, segur que els resultats arribaran. En tots dos casos, el resultat va ser de 3-0 en contra a Figueres, amb parcials força clars per a les locals. Pel que fa al cadet C, que competeix a preferent, també va caure derrotat a casa, un altre cop contra el Figueres (0-3).

En categoria infantil, l’infantil Greda es va quedar amb les ganes de debutar, ja que no va poder disputar el seu primer partit, contra l’Escola Pia de Granollers. En canvi, es va veure un partit molt entretingut entre els altres dos infantils, el Lava i el Cràter, que s’enfrontaven entre ells i que van acabar amb un igualat 2-3 favorable a les primeres.

Finalment, els equips masculins també van tenir sort diversa. El juvenil i l’infantil van vèncer amb facilitat (3-0 en tots dos casos) els seus partits: a casa contra el Canet B els primers i a fora contra el Sant Just els segons. Els parcials van ser contundents en tots dos casos, de manera que els dos equips són líders de grup. Caldrà seguir-los de prop en nous enfrontaments per veure si són capaços de mantenir la dinàmica. Per acabar, el cadet masculí va caure a casa de l’AVAP, pel mateix resultat de 3 a 0. No van ser parcials molt i molt contundents, però tampoc van poder lluitar per vèncer cap dels sets.

Un debut dels nostres equips, doncs, amb resultats molt diversos, amb victòries i derrotes clares i pocs partits igualats. A millorar!

Consulta aquí tots els calendaris, resultats i classificacions dels nostres equips federats:

Sènior masculí A / Primera catalana (Grup B)
Sènior masculí B / Segona catalana (Grup B)