Cròniques 5/11/2023

El sènior masculí tanca la primera volta en segona posició

El cronista del club es va agafar la setmana passada de pont, i sembla que no ho havia d’haver fet. Fa set dies, almenys, hi havia algunes alegries per explicar en categoria sènior, però aquesta jornada tornem a encadenar tres derrotes.

En primer lloc, el sènior masculí tenia una sortida complicada fins a Salou, un rival de la zona mitjana alta de la taula. Va ser un partit ajustat i amb alternances en el marcador. De fet, en el primer set es va arribar al 24-24, però dos punts consecutius dels tarragonins van decantar la balança. Va ser una llàstima, perquè en el segon parcial la victòria va ser molt clara per als visitants (17-25), que semblava que podrien refer-se i dirigir-se cap a la victòria.

Però en el tercer i quart període la història es va repetir. El tercer va tornar a ser per als locals, d’una manera ben ajustada altra vegada (25-22), mentre que en el quart es va repetir el 17-25 del segon. Ara sí, semblava el moment definitiu per tornar del sud amb un triomf, però el desempat va tornar a acabar malament (15-10). Una llàstima, però el punt serveix per tancar la primera volta amb 15 punts, segon classificat empatat amb la Blume, a sis punts de l’imparable Reus.

Pel que fa a les noies, les notícies continuen sent dolentes. Aquest dissabte passat visitava la Jordi Mora el Sant Just Projecció. O el que és el mateix: el tercer equip del club del Baix Llobregat, un equip que l’any passat estava a tercera divisió. Per tant, un equip que, tal com a més a més mostrava la classificació, es podia guanyar. I així semblava fins a mitjans del tercer set. Començava el partit amb un Olot incòmode a la recepció i en defensa. Tot i això, les nostres aguantaven i, malgrat anar per darrere en el marcador, es va competir fins al final.

En el segon van canviar les tornes. L’Olot deixava de fallar i, en canvi, era el Sant Just qui ho feia. Mateix resultat que al primer set, però a la inversa, i l’Olot que semblava controlar la situació. I així va ser fins al 13-12 de l’últim set. Una ratxa demolidora de 8 serveis seguits va escombrar les locals de la pista. I el que va ser pitjor: va fer tornar els dubtes. Quedava un set per forçar el desempat, però no va poder ser. L’equip ja estava fora del partit. I la manca de mentalitat de les de dins, com també de les de fora, no va fer més que facilitar la tasca a l’equip rival, per tancar el set, i el partit a favor seu. Queda molta lliga. I el cert és que a cada partit s’ha aconseguit jugar més que bé durant moments. Però l’equip sembla no saber afrontar les adversitats. Cal millorar la mentalitat i aconseguir donar més continuïtat a aquests moments . I cal fer-ho juntes.

I per acabar amb els grans, el sènior B masculí. Poca cosa hi ha a explicar d’aquest partit. El Barberà B era un equip ple de veterans i jugadors amb experiència que van escombrar de la pista els olotins. Sí que, en el segon set, els errors visitants van fer que el set s’acabés amb un prou ajustat 22-25, però només va ser un miratge. Caldrà remar molt per obtenir una bona posició en aquesta primera fase.

En categories de formació, cal destacar la nova victòria del juvenil masculí, que va tornar a guanyar 0-3 a Figueres. El cadet i l’infantil, en canvi, van clavar resultat, però en contra: el cadet va perdre contra l’Arenys, en un bon partit malgrat el resultat; en canvi, l’infantil va fer un mal partit i va caure per un resultat idèntic contra el Rubí.

En noies, també va ser una jornada amb resultats força negatius. Malgrat lluitar-ho, el juvenil A i el cadet A van caure contra el Lloret. Les primeres, per 1-3, i les segones, per 2-3. No n’hi va haver prou per sumar més que un punt de sis possibles. En canvi, els equips B jugaven contra el Joves Caldes, també a casa. I els resultats van ser semblants. El juvenil B va caure en el desempat per 2-3 i el cadet B només va poder guanyar un set i va perdre per 1-3. Això sí, el cadet C sí que va aprofitar la jornada i va vèncer per 0-3 contra l’AVAP GEiEG.

Finalment, els tres infantils femenins van tenir resultats diversos. El Greda va perdre 2-3 contra el Premià de Dalt en un partit molt disputat; el Lava va guanyar 3-2 contra l’AVAP B i el Cràter va vèncer clarament contra el Sant Pere Pescador Groc (3-0).

Consulta aquí tots els calendaris, resultats i classificacions dels nostres equips federats:

Sènior masculí A / Primera catalana (Grup B)
Sènior masculí B / Segona catalana (Grup B)