Cròniques 22/10/2023

Dissabte negre al pavelló olotí

El que es preveia una gran jornada de vòlei, amb els tres sèniors jugant junts dissabte a la tarda a casa, no va acabar amb la festa que es podia preveure (de fet sí, però això ja seria una altra història…). Tres derrotes contundents van fer que l’espectacle previst per dissabte a la tarda quedés diluït.

A primera hora, a la Jordi Mora jugaven les noies d’en Ramon Font. Per segona setmana consecutiva, van patir una dura derrota sense sumar cap set a favor. Aquesta setmana el botxí va ser un Sabadell B superior. Superior no només en aquest partit. Els clubs amb segon equip aprofiten la possibilitat de fer jugar les seves júniors, algunes de les quals ja han debutat amb sènior a lliga nacional. I amb això es van presentar aquest dissabte a la Jordi Mora.

Les nostres ho van intentar, però una vegada i una altra el bon servei de les vallesanes desarmava la recepció local. I així és difícil jugar. Els ànims anaven caient a mesura que els punts visitants es reflectien al marcador. I, en aquests casos, només queda recórrer a l’orgull i aprendre a defensar amb l’equip juntet i contraatacar. I, aquí, es podia haver fet una mica més. No hi va haver manera, però, i el 0-3 va ser més que clar.

Al mateix moment, el sènior B debutava a casa contra l’AVAP, amb un inici esperançador. Amb entrenador per primer cop a la temporada, el primer set feia presagiar coses bones. Bon joc, pocs errors i cohesió en defensa. Però no va ser més que un miratge: en el segon, l’AVAP va deixar de fallar i res jo no tornaria a ser igual de fàcil: resultat contundent per als gironins i 1-1 al marcador.

I és que la falta de contundència en ataca i la poca precisió en la recepció en segons quins moments van condemnar els olotins. El tercer set va ser prou igualat, però, tot i arribar al final amb 18-19, el 20-25 final no va deixar lloc a dubtes. En última instància, tot i la sacsejada en l’equip que va sortir a pista, el quart set va ser clar per als de Girona. Sempre al davant fins al 17-25 final. Resultat d’1-3, que fa que les bones sensacions inicials no es reflecteixin ni en un sol punt en la classificació.

Quedava, doncs, el plat fort de la tarda: el sènior masculí A rebia el líder invicte, el Reus, un equip destinat a ascendir per segon any seguit. I el partit no va decebre: el primer set va ser disputadíssim, amb intercanvi de cops constant i amb ben pocs errors de cap bàndol. Però els atacs reusencs eren imparables i no hi havia manera de sumar dos punt seguits. Resultat de 21-25 i la constatació que la victòria estava molt però que molt complicada.

I així va ser. En els dos sets següents, els olotins no es van poder acostar mai en el marcador. L’afició local intentava descoratjar sense èxit els visitants, que, a més, no paraven de tallar el joc quan els convenia xerrant innecessàriament amb l’àrbitre o fregant exageradament la pista; res que necessitessin, tenint en compte la seva qualitat, i que va acabar d’enrarir l’ambient i condicionar l’àrbitre, que va ensenyar dues targetes vermelles als locals en l’últim parcial. Malgrat això, el públic va gaudir fins al final, especialment amb tres bloquejos consecutius d’en Pol, que van aixecar els espectadors dels seients. Zero a tres, doncs, i caldrà lluitar per mantenir la segona posició del grup.

Pel que fa a la resta d’equips del club, en farem un resum ràpid: tercera victòria seguida del juvenil masculí , aquest cop de manera claríssima, contra el Tordera. El cadet, en canvi, va calcar el partit del sènior B. Un bon inici esperançador, però cada vegada amb menys convicció va acabar caient per 1-3 contra un Lloret que va acabar sent superior. I, finalment, els infantils d’en Marc Baldó: després d’un inici immaculat van patir la primera derrota, també per 1-3 contra el Barberà, que ara mateix és líder invicte del grup.

En la branca femenina, el cadet i el juvenil A s’enfrontaven al Molins Vermell. Les primeres es van imposar per la via ràpida (3-0), mentre que les segones van sumar el primer punt de la temporada; van igualar un 0-2 inicial, però en el desempat final no van poder completar la remuntada i van caure 2-3. El cadet i juvenil B jugaven, també a casa, contra l’AVAP. Els dos equips van caure derrotats pel mateix marcador: 1-3. Una llàstima, ja que, en el cas de les juvenils, van tenir pilota per forçar el cinquè set. De la seva banda, el cadet C va caure a la pista del Sagrat Cor després que les barcelonines remuntessin el 0-2 que havien aconseguit les olotines.

Finalment, les infantils Greda i Lava van obtenir una doble victòria contra el Vòlei Girona, 3-0 les primeres i 3-1 les segones. D’altra banda, en competició no federada, els nostres equips alevins van debutar en la seva lliga, amb victòria de l’aleví Magma i derrotes de l’aleví Cràter i l’aleví Lava a Lloret i contra el Girona Negre.

Per acabar, i com reflecteix la imatge que encapçala aquestes cròniques, volem donar molts ànims a en Quel Roca, el nostre president emèrit, que s’està recuperant d’uns problemes de salut. Ànims, Quel!


Consulta aquí tots els calendaris, resultats i classificacions dels nostres equips federats:

Sènior masculí A / Primera catalana (Grup B)
Sènior masculí B / Segona catalana (Grup B)
Sènior femení / Segona catalana (Grup D)
Juvenil masculí / Segona catalana (Grup D)
Juvenil femení A / Segona catalana (Grup A)
Juvenil femení B / Tercera catalana (Grup C)
Cadet masculí / Segona catalana (Grup C)
Cadet femení A / Segona catalana (Grup A)
Cadet femení B / Tercera catalana (Grup C)
Cadet femení C / Preferent (Grup D)
Infantil masculí / Segona catalana (Grup D)
Infantil femení Greda / Segona catalana (Grup B)
Infantil femení Lava / Segona catalana (Grup A)
Infantil femení Cràter / Segona catalana (Grup A)