Cròniques 4/2/23

Sènior masculí A

CV Olot, 0 – Voleibol Mundet, 3 (18-25 / 11-25 / 15-25)

L’Olot no abaixa el cap

Els olotins no es van rebaixar contra un Mundet capdavanter a la taula. L’equip, amb unes condicions físiques no tan favorables com les del visitant, ho va donar tot a pista amb el seu joc principalment defensiu.

La confiança, però, no va ser suficient perquè els de Mundet no s’escapessin als finals de set. Els visitants va marcar la diferència del partit, sobretot, amb el seu potent servei.

A l’Olot no el preocupa el resultat en contra. Hauria estat una proesa majúscula guanyar el líder amb un equip en estat de recuperació i, conseqüentment, reestructurat temporalment. Esperem, de mica en mica, que l’equip pugui fer una segona volta amb cara i ulls.

Sènior femení

CV Olot, 0 – Opticàlia Vilanova, 3 (13-25 / 23-25 / 17-25)

Derrota amb bones sensacions

Aquest cap de setmana les nostres sèniors rebien la complicada visita de les segones de grup, l’Opticàlia Vilanova. Un equip que només havia perdut dos partits del que portem de lliga (tots dos justament, contra el líder) i que va demostrar el perquè. A l’altre costat de pista, un Olot que poc a poc va sumant jugadores que, per diversos motius no s’han pogut incorporar a l’equip fins ara, i que de ben segur sumaran, i molt, de cares a la segona fase.

Però, com és normal, encara necessiten temps de rodatge, per acoblar-se al grup. I així va transcórrer el primer set. Un equip sòlid que ho atacava tot, contra un altre en construcció, ple d’imprecisions. Victòria còmoda de les visitants, que feia preveure que el partit podria arribar a ser una desfilada militar. Però va arribar el segon set, i les del Garraf, a més de tenir bon atac, van demostrar que també tenien bona defensa. I és que les noies d’en Carlos es van començar a entendre entre elles, afinant molt més en recepció i defensa, fet que provocava atacs molt més exigents per la defensa rival. Les del Vilanova van haver de suar de valent per emportar-se, per la mínima, el segon parcial.

I aquest va ser també el guió del tercer, i definitiu set. Un Vilanova que volia marxar en el marcador, i unes olotines que mantenien el bon nivell del segon set, i que no donaven el braç a tòrcer. A partir d’aquí, però, les noies van començar a notar l’esforç, i la manca de rodatge, i l’Opticàlia va fer una estirada final, que li va donar la victòria per 17-25. Derrota, sí, però el joc que van oferir per moments les nostres sèniors ens fa ser optimistes de cares a la segona fase. Segona fase que encara trigarà dues setmanes a començar. Temps que cal aprofitar per recuperar encara alguna jugadora més i anar afinant les màquines.

Sènior masculí B

CV Blanes, 0 – CV Olot, 3 (19-25 / 24-26 / 21-25)

Peces noves que encaixen

Adrià, Roig, Nico i Àlex. Fins a quatre debutants a la categoria va presentar l’Olot en el partit contra el Blanes, a causa de les diverses baixes. Això, sumat a canvis de posicions diversos, feia que, en algun moment, l’equip que hi havia sobre la pista fos bastant poc reconeixible.

De totes maneres, el primer set va ser assequible, especialment gràcies als molts errors dels blanencs, que van regalar diversos punts als olotins. No hi havia ritme de partit, però semblava difícil que el primer parcial s’escapés. No va passar el mateix amb el segon, que es va haver de patir, suar i en què, fins i tot, va caldre salvar una pilota de set: prova superada.

Per acabar, amb canvis de posicions i més debuts, un tercer set molt ben encarat es va complicar en el tram final, però els olotins van mantenir la calma i van rubricar un partit que a priori era assequible però que es podria haver convertit en una trampa si no s’haguessin fet les coses bé. Ara queda un sol partit per tancar la primera volta, contra el Mataró, i caldrà començar a pensar en la següent fase.

Juvenil masculí

CV Barberà, 3 – CV Olot, 1 (27-25 / 25-17 / 21-25 / 25-15)

Continuarem fins al final

Dissabte els garrotxins van disputar la segona jornada de la fase promoció. Els locals van plantejar un partit bastant correcte i va ser l’equip que s’ho va creure més. Els nostres no van entrar bé al matx, amb moltes errades al servei i en defensa, iaixò els arrossegar fins a la derrota final. Un cúmul de decisions errònies i la poca confiança en la victòria van ser suficients per al desenllaç final.

Va guanyar, doncs, l’equip que menys errors va cometre. Malgrat tot, quan van poder atacar després d’una recepció correcte ho van fer, i ho van fer amb efectivitat. Va ser un partit per aprendre, reflexionar i corregir. Cal continuar fins al final. L’equip s’ha guanyat estar en aquesta fase de promoció i ningú els va dir que seria fàcil.

Ànims i endavant fins al final!

Juvenil femení

CV Olot, 0 – AEC Vallbona, 3 (17-25 /12-25 / 20-25)

Incòmodes a la pista

Les nostres juvenils van fer un partit dispers, sense entrar en el partit fins al tercer set. Potser enfrontar-se amb el número u de la classificació els va posar massa pressió, i això va fer que no afrontessin els dos primers sets amb seguretat.

En el tercer set, entre una cosa i l’altra, van fer un joc més centrat, però tot i així no va ser suficient per assolir un resultat positiu en el marcador.

Som-hi, noies!

Cadet masculí

CV Barberà, 3 – CV Olot, 0 (25-21 / 25-14 / 25-18)

Segon partit de la segona fase per al cadet masculí. Va ser un partit que hauria estat molt igualat si la concentració i la distracció no haguessin fet acte de presència. En aquesta fase, molt exigent, qualsevol error passa factura, i cal no caure en distraccions. S’ha de continuar en la línia de treball, aprenentatge i creixement.

Endavant, nois!

Cadet femení

CV Olot, 0 – AEC Vallbona, 3 (13-25 / 9-25 / 21-25)

El desglaç

Aquest dissabte les olotines, que tornaven a ser dirigides per en Carlos per malaltia d’en Pau, reforçades per una jugadora del cadet Greda per cobrir les dues baixes que tenien, van rebre la visita del club de Granollers.

Els dos primers sets van ser una rèplica dels partits anteriors, amb molts serveis rivals i males recepcions olotines que no generen ritme de partit. A més, quan es podia jugar la pilota, els remats i les fintes de la punta titular i capitana del Vallbona trencaven qualsevol possible estratègia defensiva. Si a tot això s’hi sumen errors i descoordinacions, un merescut 0-2 inicial.

El tercer set, sigui perquè potser les rivals jugaven amb les suplents o perquè l’Olot va envalentonar-se, va fer veure el millor joc de la temporada. Van començar anant per davant del marcador i els va anar sortint tot. Recepcions, col·locacions, remats, bloquejos, serveis. Tot bé. Van veure que podien competir i ho van fer. Veient les cares que feien tant elles com el seu entrenador, estaven exultants. No s’ho creien. Venint de l’era de gel d’on venen, va ser com si, de cop, s’hagués desglaçat el llac i haguessin pogut veure reflectida en l’aigua la manera com són. Els somriures que tenien jugant eren una sensació grandiosa.

De totes maneres, finalment el set va caure del cantó de les noies del Vallbona, però la sensació de jugar, sumar punts per mèrits propis i veure que les rivals es desesperaven i no els sortien les coses tot i tenir la seva capitana en pista, va ser com si s’hagués invertit el món. Malgrat el resultat contundent, no hi va haver sensació de derrota.

Així sí. Així es pot veure que, quan volen, poden competir jugant a vòlei. Una injecció de moral per a les nostres jugadores, que els permeti acabar de desglaçar tot el joc que tenen forjat en en seu interior. Només s’ho han de creure. Els convé i s’ho mereixen.

Felicitats i endavant!

Infantil femení Lava

Vòlei Girona, 3 – CV Olot, 2 (25-20 / 21-25 / 22-25 / 25-21 / 18-16)

Muntanya russa

Dissabte a la tarda vam viatjar a Girona per jugar un partit molt emocionant. Vam començar el primer set perdent i amb els ànims una mica fluixos… En canvi, vam guanyar el segon i el tercer sets, i això ens va donar una injecció de moral que ens convenia molt! Es va poder veure com les olotines aprofitaven errades de l’equip contrari per sumar punts a favor nostre. Bones jugades entre elles, bona coordinació…

El quart set el vam començar una mica relaxades i se’ns van escapar… i vam ser capaces de remuntar-ho força bé i gairebé atrapar les gironines; això ens va donar molta moral per enfocar un cinquè amb una petita escletxa cap al camí de la victòria… L’últim set va ser ajustadíssim de punts, tant que va fet patir l’equip de Girona i tot, i vam poder gaudir d’un Lava molt connectat i lluitant-ho tot fins al final. Es nervis i la pressió ens van trair i, tot i l’esforç de tot l’equip, no vam poder sumar la tercera victòria de la temporada.

Noies, anem per bon camí! Amb constància i perseverança ho aconseguirem!

Infantil femení Greda

Handbol Bordils, 2 – CV Olot, 3 (16-25 / 9-25 / 25-22 / 25-23 / 14-16)

Partit guanyat i disputat

El partit va començar amb molt bon ritme. Les nostres jugadores jugaven segures i amb confiança. Varen saber aplicar les noves decisions tècniques amb molta seguretat i, en aquesta ocasió, sabien en tot moment què havien de fer. El seu nivell de concentració i de joc era extraordinari, fet que es va fer evident en el segon set, guanyat per 9 a 25.

Començava el tercer set… i els cinc primers punts perduts. Un seguit de despropòsits que va aprofitar el Bordils per obtenir el parcial. El Bordils creixia i el seu nivell de joc, també. L’Olot resistia, amb nerviosisme i errors, però no deixava de lluitar. Però el Bordils va guanyar el quart set.

Va començar el cinquè amb la mateixa tònica que els anteriors. Punts molt disputats i marcador igualat fins arribar a 14-14. L’Olot tenia el servei a favor seu i, aquest cop, no el va deixar escapar. Final emocionant amb un 14-16 i nova victòria per a l’equip.