Cròniques 16/05/2021

Ja estem en la recta final del les lligues (estranyes) que la pandèmia ha condicionat… i ara arriba l’hora de la veritat per determinats equips, com poden ser els dos juvenils, masculí i femení, el cadet femení i els peixets de la mediterrània… esperem que la sort ens sigui favorable i que els deus ens acompanyin.

En categoria masculina es varen jugar dos partits (el cadet es va ajornar) amb el resultat d’una victòria i una derrota. Els peixets de l’Edu Font varen guanyar per 3 a 0 al Barberà amb parcials de 27-17, 29-27 i 25 a 21 apurant les darreres possibilitats de colar-se en el Play Off d’ascens. El partit va ser molt distret, el Barberà feia una bona defensa i l’Olot va haver de “bregar” molt per anotar els punts però sempre va donar la sensació de poder guanyar, sobretot, a partir de la feina del lliure, Guillem Matabosch, i els 28 punts del mateix Edu Font per zona 2.

La notícia dolenta o menys bona va ser el trist paper dels juvenils en el camp del Sant Pere i Sant Pau, derrota clara i contundent per 3 a 0 amb parcials molt dolents a 13, a 18 i a 19. L’equip olotí tenia la baixa del col·locador titular i en primer set es va lesionar el punta Eudald Sagué, però aquestes baixes no justifiquen el pobre  paper de la resta de jugadors sobre la pista…. Caldrà millorar molt si es vol tenir alguna opció en el Play Off per accedir als campionats d’Espanya.

En Femení una de freda i una de calenta. Una freda va ser la derrota del sènior femení en el camp del Sant Quirze, 3 a 0 ( 25-20, 25-18 i 25-21), difícil valoració quan només pots disposar de 5 jugadores sèniors i has de complementar la convocatòria amb jugadores juves i cadets que venien dels Monjos i que s’havien aixecat a les 7 del matí. Ja és molt que es poguessin ajustar els parcials i que per sort la permanència ja fa temps que està assegurada. Agrair l’esforç de les poques sèniors que queden i, sobretot, el sobre esforç que estant fent algunes jugadores juves i cadets per donar un cop de mà en aquest tram final de la lliga.

Una calenta, perdó dues calentes, doble victòria de les cadets i les juves en el camp del Monjos. Les cadets per 0 a 3, (17-25, 13-25, 25-27) i les juves per 1 a 3, (17-25, 25-13, 22-25, 23-35). Victòries de mèrit i de lluita contra la manca d’efectius i contra totes les adversitats acumulades durant la temporada. Aquest sis punts, a manca de dues jornades, obren una porta a l’esperança de la permanència que caldrà certificar sumant algun punt en els dobles enfrontaments (cadet i juvenil acumulen els punts), contra el Balàfia de Lleida i el Vilassar… De totes maneres passi el que passi el mèrit i el sacrifici ja està aquí.

Continuem amb la dualitat de freda i calenta i també en categoria femenina, l’infantil «A» va fer la freda, més que freda, glaçada, i dèiem glaçada perquè les jugadores varen queda de gel (no es varen moure) davant un Sant Quirze que va ser infinitament superior, 0 a 3 (13-25, 11-25, 17-25)… el vòlei és moviment, actitud, ganes i sacrifici, just el revés del que fan la majoria de jugadores d’aquest infantil…. cal millorar i sobretot deixar-se la pell a la pista.

La calenta va ser les noies de l’infantil «B» que, dins de les seves limitacions, varen donar una lliçó de fe i de ganes per endur-se el partit davant un dels equips del barça per un clar 3 a 1 i parcials de 25-19, 25-17, 17-25 i 25-16…. bé força bé.

Les alevines no varen tenir problemes per guanyar a fóra per 0 a 3, resultat clar davant un rival molt fluix.