Cròniques 21/1/23

Sènior masculí A

CV Olot, 3 – AV Ametlla, 1 (23-25 / 25-23 / 25-20 / 25-20)

Un Olot coix, però dempeus

Després de la victòria contra el CV Sant Martí Aula, als olotins els va créixer la moral novament, tal com van demostrar el darrer cap de setmana a casa seva. L’equip, encara no del tot complet a causa de diverses lesions, no va defallir contra els del Vallès Oriental i va aprofitar, sobretot, l’experiència de la plantilla.

Tot i la superioritat a la taula classificatòria respecte als visitants, l’Olot ho va tenir difícil i els temptejos dels sets determinants van ser molt ajustats. L’Ametlla es va mostrar actiu en defensa, de manera que l’Olot va despuntar en el bloqueig i en el servei sorprenent d’Eudald Sagué.

Havent esquivat aquest escull, l’Olot espera que després del caos tàctic (situació en què, sense l’afició a favor, segurament, no hauria estat possible la victòria) regni l’ordre de nou.

Sènior femení

Panteres Grogues, 1 – CV Olot, 3 (24-26 / 24-26 / 25-23 / 20-25)

Les defenses s’imposen a les recepcions, i l’Olot a les panteres

Fred matinal tant al Raval de Barcelona, lloc del pavelló, com en el joc que es veia a la pista de les Panteres. Fred que va semblar encomanar-se als dos equips, sobretot en els primers sets. Tot i això, el jove equip olotí aconseguia agafar còmodes avantatges, gràcies a un millor servei, que dificultava l’entrada en joc de la millor atacant local. L’avantatge, però, es difuminava a finals dels dos primers parcials degut a les dificultats, també en la recepció, de les nostres, que van haver de patir de valent per poder-los guanyar.

El tercer set va transcórrer amb més igualtat en el marcador, més encert de les Panteres a l’hora de rebre, i més participació de la millor central local per atacar, que va acabar decantant el set del costat de les barcelonines. I en el quart i definitiu set, es va repetir la mateixa història que en els dos primers, però amb els papers canviats, i per sort olotina, amb un final diferent. Les Panteres agafaven avantatge, amb millor joc, i començava a planar l’ombra del tie-break damunt la pista. Just en aquest moment, però, les noies d’en Carlos van tornar a collar en el servei, esquerdant la recepció local, trobant el seu millor joc en el que portaven de partit, i acabant guanyant els tres punts. Matx, doncs, treballat, i patit, que ha de donar moral a les jugadores per afrontar una segona fase que ja es comença a acostar.

Ànims, i a seguir, noies!

Sènior masculí B

CV Olot, 3 – CV Girona B (25-15 / 25-18 / 25-17)

Sense patiments innecessaris

Els Peixets rebien l’últim classificat, que encara no ha sumat cap punt, després d’haver-los derrotat amb molta facilitat a l’anada. S’intuïa, doncs, un partit fàcil. Però aquestes victòries teòriques s’han de rubricar, i els olotins ho van fer amb solvència, si bé el resultat no va ser tan contundent com en la primera volta.

Els tres parcials van ser semblants: l’Olot es mantenia per davant sense destacar-se especialment fins que, a mig set, un parcial provocat per l’encert local i els molts errors no forçats visitants, feien que el set es decantés. Cal destacar l’aportació dels quatre joves que van ajudar l’equip, situació que esperem que es vagi repetint. I, a més, ho van fer amb un paper molt més que testimonial, amb protagonisme en atac, defensa i en la col·locació.

Tres a zero ràpid, doncs, que permet encarar amb moral el partit ajornat contra el Parc Farners, un equip que va vèncer per 3-1 els olotins en l’anada i que arriba a Olot amb tot per jugar-se la possibilitat de disputar la fase d’ascens.

Infantil masculí

CV Olot, 1 – CV Girona, 3 (18-25 / 25-21 / 9-25 / 21-25 )

Bon joc sense resultat positiu

El 2023 ens està portant partits amb un bon joc de l’Olot, però els resultats no ens acompanyen. En el primer set l’Olot va desplegar un bon joc, encara que el Girona va ser qui es va emportar la victòria, mentre que en el segon set l’Olot va ser superior en el joc global.

En el tercer, l’Olot va començar perdent de sis punts, i els nervis i els ànims els van fer sentir inferiors, de manera que el Girona es va emportar el set molt sobrat. Finalment, en el quart parcial l’Olot es va recompondre del set anterior, però la sort no els va acompanyar.

Infantil femení Lava

Joves Caldes, 3 – CV Olot, 0 (25-16 / 25-16 / 25-16)

Partit a partit

Aquesta última setmana, les jugadores de l’infantil Lava havien estat practicant un nou sistema tàctic. Això va fer que en molts moments del partit les jugadores estiguessin més pendents de les posicions de cadascú, que d’entrar i concentrar-se dins el partit; es van produir una sèrie d’errors individuals que ens van fer perdre punts fent errades que ja semblaven resoltes abans de posar en pràctica el nou sistema de joc.

D’altra banda, continuem amb la mateixa situació que fins ara: nosaltres som infantils de primer any i ens enfrontem amb equips de segon any. Això fa que no estiguem en igualtat de condicions pel que fa alçada, amplada i força.

L’equip olotí, malgrat les condicions descrites, va anar desenvolupant un bon joc i va intentar crear algunes bones jugades. Ens falta, encara, millorar l’actitud positiva que ens portarà a aconseguir èxits.

Tot és un aprenentatge. Seguim treballant, seguim aprenent, ens seguim cohesionant. Endavant, noies!

Infantil femení Greda

CV Olot, 3 – CV Girona, 0 (25-22 / 25-14 / 25-20)

Tres punts més

Bon partit per part de les nostres infantils Greda, que tot i començar el partit un xic despistades, van saber imposar-se sumant tres punts més a la classificació i van mantenir així la primera posició. La victòria merescuda ens ajudarà afrontar aquest dos últims partits de la primera ronda amb més confiança. Tot i així, hem de hem de seguir treballant perquè aquest nou sistema de joc surti bé i les jugadores es sentin còmodes amb el joc.