Cròniques 17/01/2021

Primers partits de l’any 2021 i, parlem en plural perquè el sènior femení de 1a catalana s’incorpora a la competició sota la denominació de Segona Nacional (el fet d’haver-hi l’epígraf de Nacional, el permet competir), “cada loco con su tema”, o el que és el mateix, cada federació va pel seu costat.

Amb tot, s’allarga una setmana més el tancament de les instal·lacions cobertes afectant els entrenaments de la majoria dels clubs (equips) que les utilitzen.

De res ha servit la demostració que la taxa de contagis dins de l’activitat esportiva és molt i molt baixa, que moltes comunitats autònomes, no només permet entrenar sinó que a més han mantingut les competicions, que la mateixa Secretaria General de l’Esport, amb dimissions incloses, s’ha manifestat clarament en contra de les mesures… res de res… Salut i el Procicat, van a la seva, sense tenir en compte que l’Esport, com la Cultura, hauria de ser un activitat essencial, mentrestant que els nens i nenes facin esport amb la Play…

 

Lliga Primera Divisió Nacional sènior masculí

VÒLEI OLOT – Cisneros Alter (Canàries): 3 – 0 (27 -25, 25-17, 25-19)

Jugadors: Arnau Marsillach, Aniol Sagué, Pau Roca, Bata, Mauri, Ferran Sacrest, Jorge Silva, Litus  i els juvenils Guillem Matabosch (lliure), Martí Tarrades, Eliat i Eudald Sagué.

Primer partit de la segona volta i victòria clara i diàfana dels olotins davant un rival jove i entusiasta però que només va poder aguantar el ritme en el primer set.

El partit va començar igualat, l’Olot mantenia el Cisneros a ratlla mantenint sempre dos o tres punts d’avantatge en el marcador, però el canaris, i sempre a través del seu oposat, de mica en mica van anar igualant el partit i l’Olot va entrar en modo “ara tu, ara jo” sense imposar el seu joc col·lectiu i encenent totes les alarmes de perill fins arribar a un preocupant empat a 23 punts. En aquest moment va sortir la saviesa i veterania olotina (bloqueig a l’oposat) i es va endur el set per un justet 27 a 25.

Aquí va finalitzar el partit, el número 8 del Canàries va iniciar la caiguda lliure i va arrastrar  tot l’equip visitant i, mentre això passava, l’Olot va iniciar el seu joc coral, amb una participació activa de tots els seus elements, inclosos la gent que va sortir de la banqueta i sense fer gaire res de més es va imposar amb certa comoditat consolidant el seu lloc a la part alta de la classificació.

 

Lliga Segona Divisió Nacional sènior femení

Vall d’Hebron – C. VÒLEI OLOT “Hotel Alta Garrotxa” : 3 – 1

Jugadores: Cris Roura, Berta Roca, Marina Sanchez, Patri Palacios, Paula Busquets, Cris Usan, Sandra Martinez i les juves, Maria Barranco (lliure), Aina Font, Jana Font, Amanda Viladecans, Ivette Feliu i Júlia Sabé.

Mal començament de les noies en la represa de la competició.

L’equip no va jugar bé i va anar sempre a remolc de les locals que sense tenir gaire res de més es van veure recompensades gràcies al mal joc olotí.

Aquest resultat, de moment no compromet la bona classificació de l’equip, però no es pot distreure ningú i la victòria el proper dissabte davant un potent Espanyol es fa del tot necessària.