Cròniques 17/12/22

Sènior masculí A

CV Manacor, 3 – CV Olot, 0 (25-22 / 25-20 / 25-17)

L’equip masculí afrontava el desplaçament a Mallorca preparat per a un doble enfrontament, amb ganes de trencar mala ratxa que els havia relegat a les últimes posicions de la taula. El primer rival del cap de setmana, però, s’havia mostrat molt fort a casa i no els ho va posar gens fàcil. Els olotins van entrar al partit amb ganes, competint el primer set punt a punt, sense errors, i només al final els manacorins es van poder escapar.

En el segon, la cosa ja va ser diferent, i és que, malgrat que la diferència no va ser àmplia, errors propis sense gaire sentit va ser el que va fer decantar la balança a favor dels locals. En el tercer, remuntar el partit ja es veia missió impossible; l’equip no s’ho va acabar de creure i el matx es va cloure amb un parcial clar de 25-17.

Tocava anar a l’hotel i descansar, ja que al cap de menys de vint-i-quatre hores, tenien un nou duel, en principi, més assumible. De tota manera, abans encara van poder gaudir del partit de Superlliga que es jugava al mateix pavelló i que enfrontava el primer equip del Manacor amb el Melilla.

CV Pórtol, 1 – CV Olot, 3 (18-25 / 25-19 / 21-25 / 25-27)

El diumenge va començar amb una remullada a la piscina de l’hotel, per refrescar les idees, recuperar el múscul i retrobar les ganes, conscienciats que, després de la derrota, calia guanyar sí o sí. I així va ser, en un partit intens, jugat amb motivació des de la pista i des de la banqueta i en què els olotins van donar poques opcions al rival. Després d’un primer set clar, el segon va ser per als locals. Però els nostres no van abaixar els braços, sinó que van seguir durs en defensa i precisos en atac per emportar-se altre cop el tercer. En el quart, malgrat alguns errors poc habituals, per exemple en el servei, l’ofici olotí va permetre tancar el partit amb un parcial ben ajustat.

S’acaba d’aquesta manera una primera volta en què no s’han obtingut els resultats desitjats i que es tanca en novena posició, molt lluny de les posicions capdavanteres. Caldrà remar en la segona part de la temporada per escalar alguna posició i finalitzar amb bon sabor de boca la temporada.

Sènior femení A

CV Olot, 2 – Vikings Vòlei Blau, 3 (24-26 / 25-17 / 25-19 / 11-25 11-15)

Del que podia haver estat i no va ser

I és que les noies d’en Carlos van tenir la primera pilota de set al primer parcial. Si l’haguessin fet, i tenint en compte que van guanyar el segon i tercer set amb una relativa comoditat final, ara estaríem parlant d’un 3 a 0 a favor. Però no. No va ser. El Víkings, un equip molt veterà, i amb moltes taules en el món del vòlei, no feia cap acció sense sentit, i l’Olot no va aconseguir imposar un joc més ràpid, que hauria dificultat, i molt, la lentitud de les jugadores visitants. Per contra, una bona recepció de les del Prat permetia que la col•locadora connectés amb la seva millor arma, les jugadores centrals, que aprofitant la seva alçada, i experiència, atacaven, una i una altra vegada, la part central de la defensa olotina.

Per la seva banda, les noies d’en Carlos, més imprecises en recepció, no aconseguien imprimir velocitat per les puntes, i quan s’atacava per zona 3, es trobaven amb l’alçada visitant. Tot i això, el partit es posava bé, i s’encarava el quart set amb el convenciment que la victòria cauria de la banda local. No va ser així. Al jove equip olotí se li va abaixar la persiana al quart set, i van deixar entrar el Vikings al partit, que ho van saber aprofitar. En el desempat, les jugadores visitants, crescudes, van obrir forat ràpid amb un dur 1 a 6. Les nostres, però, van reaccionar prou per lluitar el set, però no va donar per poder-lo guanyar. Partit distret i emocionant que va servir per seguir agafant experiència al jove equip olotí de cares a la segona fase. Segona fase que, si segueixen treballant així, estem segurs, ens donarà més d’una alegria.

Juvenil masculí

CV Olot, 0 – CV Tiana, 3 (19-25 / 21-25 /19-25)

Comencem Nadal abans d’hora

Els juvenils no van entrar en cap moment en el partit. Malgrat no poder comptar amb en Jorge a la banqueta, l’equip va estar ben liderat per en Ramon, donant instruccions i buscant estratègies en tot moment.

Tot i l’esforç des de la banqueta, els nois tenien ganes de torrons i neules i no aconseguien frenar els atacs de les noves incorporacions de l’equip rival.
Els costava trenar més d’una jugada seguida i això, sumat a alguna errada arbitral i als errors no forçats dels garrotxins, els va conduir al desenllaç final del matx.

Tot i la derrota, els nois s’han classificat per jugar al grup fort i lluitar pel campionat. Primer objectiu aconseguit. Molts ànims, nois! Tornarem a ser nosaltres!

Cadet femení A

CV Olot, 0 – DSV Sant Cugat, 3 (14-25 / 11-25 / 3-25)

Retorn del joc

Aquest cap de setmana, les olotines entrenades in extremis per en Carlos, rebien el líder. El Sant Cugat va venir a Olot a fer un “entrenament” previ a marxar a jugar la Copa d’Espanya, on segurament obtindran una molt bona posició.

Tot i l’equip que són i les jugadores que tenen, les vallesanes es van trobar un Olot combatiu, que quan podien aturar el remat rival i seguir jugant, van ser capaces de plantar cara en diverses jugades llargues en els dos primers sets i, fins i tot, guanyar algun punt d’atac finalitzat. De totes maneres, el potencial del Sant Cugat és molt gran comparat amb el de les locals, i a l’últim set va prémer una mica més l’accelerador per deixar les olotines en només tres punts, potser el parcial més pobre del que portem de temporada.

Va donar esperances aquesta manera de poder trenar jugades i acabar atacs contra un equip tant potent. També el poder tornar els remats de les vigents campiones d’Espanya en categoria infantil, que aquest any han pujat totes a cadet. No és senzill, però van plantar cara.

El joc es sap i es pot fer. Només cal poder jugar les boles podent fer bones recepcions de primeres, hi hagi qui hi hagi a l’altre cantó de la pista.

Endavant!

Infantil masculí

CV Olot, 3 – AVAP Girona, 1 (26-24 / 25-17 / 23-25 / 25-18)

Seguim amb la tònica

Els nostres nens continuen fent jugades assajades a l’entrenament que funcionen i fan que el resultat ens sigui favorable. Encara que, sense necessitat, ens fan patir amb les faltes de concentració que donen punts al rival.

Nois, hem d’acabar de fer un esforç per ser més sòlids i transmetre seguretat a la pista. Seguim endavant, treballant així i ho aconseguirem.